20180507_080748

“3. TED ALOUD” YARIŞMASI

Çift dilli eğitimin temel alındığı okulumuzda, öğrencilerimize okul içi ve okul dışı etkinliklerde 21. yüzyıl becerileriyle kültürel bakış açılarını, problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda 6 ve 7. sınıflarından 12 öğrencimiz; TED Antalya Koleji tarafından 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen ‘TED ALOUD’ yarışmasına katıldı. Üç etaptan oluşan yarışmada üçer kişilik takımlar başka okullardan ve kendi okullarından öğrencilerle hem bireysel hem de takım puanı alarak mücadele etti. Birinci etapta, öğrenciler, takımlarıyla verilen konular üzerinde münazara yaptılar. İkinci etapta, verilen üç konunun her birine takım olarak yaklaşık 100 kelimelik bireysel bir makale yazdılar. Üçüncü etapta ise takımlarıyla birlikte, bilgi yarışmasındaki sorulara doğru yanıt aradılar. Öğrencilerin son bölümden aldıkları puan diğer puanlarına eklenerek günün 3 şampiyon takımı belirlendi.

Öğrencilerimiz, TED Aloud yarışmasında dokuz kupadan üçünü kazanarak en başarılı katılımcı okul ödülünü aldılar. Takımlarımızdan biri yazma kategorisinde 1. oldu. Bir diğer takımımız da hem münazara hem de bilgi yarışmasında 2. oldu. Öğrencilerimizi, hakkı olan başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TED Atakent students were incredibly successful at the 3rd Annual TED Aloud tournament. We won a total of 3 trophies out of 9 possible which made us the most successful school participating. One of our teams took the 1st place trophy in writing and another of our teams took 2nd place in both debate and quiz challenge. We would like to congratulate our students for the success that they deserved.