Hedeflerimiz

Amacımız Müzik dersleri ve aktivitelerinde öğrencilerimizin sesini, kulağını ve zevkini eğitmek suretiyle onlara müzik kültürü kazandırmaktır.

Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneği doğrultusunda,

• Gerek müzik eğitimi gerekse sanat eğitimi yönünde akademik çalışmalar yaparak kendilerine güven duygusu aşılamak,
  • Yapılan çalışmaları sunarken medeni cesaretlerini geliştirmek,
  • Grup bilinci ve toplu müzik yapma alışkanlığı kazandırmaktır.
  • 8.Sınıfa gelen her TED Atakent Koleji öğrencisinin ses eğitimini tamamlamış, en az bir enstrüman çalacak seviyeye gelmiş olması hedeflenmektedir.

Eğitim ve Öğretim Metodolojisi

Derslerimiz kuramsal bilgiden çok yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı olduğu inancıyla, bilinenden bilinmeyene, yakından uzağa, çevreden evrene ilkeleriyle işlenecektir. Bu süreçte, var olan etkin öğrenme, interaktif eğitim gibi yöntemlerin yanı sıra Orff Shulwerk (Elementer Müzik), Dalcrose-Eurhythmics (Ritim, Melodi, Doğaçlama), Kodaly (Notaların Şifreleri), Suzuki (Enstrüman Eğitimi) gibi dünyaca kabul görmüş, hareket ve uygulamaya dayalı yöntemler de öğrencinin zihinsel, fizyolojik ve müzikal gelişimi için kullanılacaktır.