Mutfak, Yemek Salonları ve Kantinler

Okulumuzda yemek hizmeti “Sardunya” yemek şirketi tarafından verilmektedir. Firmanın seçiminde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi, ISO 14000 Çevre Yönetimi, ISO 17020 Akreditasyon Sertifikası, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Belgesi gibi belgelere sahip olmaları, yurtiçi ve yurtdışında verdikleri hizmet kalitesi kontrol edilerek ve özel okul tecrübesi olması zorunluluğu aranarak karar verilmiştir.

Okulumuzda anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin tümüne sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç kez servis yapılmaktadır. Yemekler tam gün çalışan gıda mühendisi rehberliğinde, diyetisyen kontrolünde hazırlanmakta; protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri dengeli şekilde içermelerine özellikle dikkat edilir. Öğle yemeklerinde öğrencilerimize alternatifli yemekler sunulur; salata bar çeşitleri ile öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerine katkı verilir.

Gıdayla temas eden tüm personel, hijyen eğitimi almış olup hijyen sertifikaları mevcuttur. Ayrıca gıdayla temas eden tüm personel her altı ayda bir portör tetkiklerinden geçerek herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadıkları kontrol edilmektedir.

Çocuklarımızın günlük beslenme planlanmasına yardımcı olmak amacıyla her aybaşında aylık yemek listeleri, okul doktorumuz ve yemek komisyonunun onayları alındıktan sonra velilere gönderilmektedir. Ayrıca herhangi bir besine karşı alerjisi olan veya özel rahatsızlığı olan öğrencilerimiz için; veli, sağlık ekibi, mutfak personeli koordineli olarak çalışır ve öğrencilerimizin sağlık durumunu yakından izlerler.