OKUL TAKIMLARIMIZIN AMAÇLARI

Okulumuzda basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında alt yapı ve küçükler kategorilerinde takımlarımız ile çalışmalarımız 9 Ekim 2015 tarihinden itibaren başlamıştır.

Takımlarımız, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri tarafından branşlara özgü kriterler doğrultusunda oluşturulmuştur.

Tüm branşlarımızda sporcularımızdan beklentimiz; performans gösterdikleri branşın kuralları, düzenlemeleri ve uygulamalarını öğrenmeleridir. Antrenman yapmak, zamanında oyuna başlamak, kurallara uymak, sporcularımıza gelecekte hayat kalitesini etkileyecek davranışlar kazandıracaktır.

Kazananı kutlamak, kaybetmeyi kabullenmek, hakemle, öğretmenle, takım arkadaşlarıyla ilişkileri yönetmek, belli bir amaca yönelmek gibi davranışlar, sporcularımızın yetişkin birer birey olduklarında kullanacakları önemli yetilerdir.

Spor etkinliklerinin kazandırdığı sosyal ve fiziksel beceriler, öğrencilerimizin sağlıklı olmasını sağlar, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olur ve onlara sorumluluk duygusu aşılar.

VOLEYBOL

Voleybol, fiziksel gelişiminin yanında vücudun esneklik kazanmasına diğer sporlardan daha fazla yardımcı olur. Takım sporu olması nedeni ile yardımlaşma ve ekip bilinci üst seviyededir. Spor ile sorumluluk duygusu erken yaşta gelişen çocukların, iletişim becerileri  ve sorumluluk duyguları da güçlenir. Antrenman yapmak, zamanında oyuna başlamak, kurallara uymak, sporcularımıza gelecekte hayat kalitesini etkileyecek davranışlar kazandırır. Bu amaçlar doğrultusunda altyapı, küçük kız voleybol takımlarımız hafta içi ve hafta sonu antrenmanlarıyla resmî müsabakalara hazırlanmaktadır.

BASKETBOL

Altyapı, küçük erkek basketbol takımlarımız hafta içi ve hafta sonu antrenmanlarıyla resmî müsabakalara hazırlanmaktadır.

YÜZME

Altyapı, kız- erkek yüzme ve küçük kız erkek takımlarımız hafta içi antrenmanlarıyla resmî müsabakalara hazırlanmaktadır.