Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün öncelikli olarak üzerinde durduğu ve gelişmesi için her türlü yatırımı desteklediği alanlardan biri eğitim olmuştur. Bu çerçevede 1925 yılında Mecliste yaptığı; kişi ve özel kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağıran konuşması, ''Türk Maarif Cemiyeti'' ve Atatürk'ün özlemini duyduğu nitelikli Türk okullarının açılması için ilk adım niteliğini taşımıştır. Türk Maarif Cemiyeti, bugünkü ismiyle Türk Eğitim Derneği, Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısı üzerine Cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur.

Türk Eğitim Derneği; başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur.

TED Neden Okul Açar?

Türk Eğitim Derneği, eğitimin bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki en önemli etken olduğuna inanır ve

• Türkiye’nin eğitim yoluyla gelişmesine katkıda bulunmak,
• Okullarının bulunduğu bölgelerin eğitim seviyesini yükseltmek,
• Maddi olanakları sınırlı, başarılı çocuklara okullarında eğitim vermek amacıyla okullar açar.