21. yüzyılın bilgi toplumuna bireyler yetiştiriyoruz.

TED Atakent Koleji Özel Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, hazırlık sınıfı artı 4 yıllık lise eğitimine başlayacaktır. Hazırlık eğitimi süresince, öğrencilerimiz yoğun bir İngilizce programı görecekler ve aynı zamanda İspanyolca, Almanca veya Fransızca öğreneceklerdir. Lise eğitimi sonunda CEF’e (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na) göre, öğrencilerimizin İngilizce ’de C1, ikinci yabancı dillerinde (İspanyolca, Almanca, Fransızca) B1 seviyesine ulaşmaları hedeflenmektedir. Lise eğitimimiz 21. yüzyıl yetkinlikleri ve öğrenme çerçevesi içerinde şekillenmiştir.  Buna göre, öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz beceriler, yaratıcılık ve yenilenme, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve işbirliği, bilgi, medya ve teknoloji becerileri, bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, esneklik ve uyum, sosyal ve kültürlerarası beceriler, üretkenlik, liderlik ve sorumluluk alma becerileridir. Lisemiz, tüm derslerini her türlü teknolojik olanağın sunulduğu dersliklerde işleyerek, proje bazlı bir eğitim olanağı sunmaktadır.  Uygulanan yoğun akademik çalışmaların yanı sıra çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve spor etkinlikleri yapılmaktadır. Kulüplerimiz öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda( spor, sanat, teknoloji) kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Öğrenciler toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeyen,  yaratıcı ve eleştirel düşünce becerisine sahip, sürekli etkin öğrenen, uluslar ve kültürler arası bilince sahip çok dilli vatandaşlar yetiştirmeyi hedefleyen lise eğitimi boyunca öğrencilerimiz “Bilim İnsanı Yetiştirme”, IGCSE ve BTEC programlarına dahil olacaklardır.