Hazırlık Sınıfı

Hazırlık sınıfı müfredatı, öğrencilerin dinleme,konuşma, okuma ve yazma becerilerini kullanarak, İngilizce’yi öğrenmelerini hedeflemektedir. Öğrencilerimize yaşam boyu öğrenme becerilerini kazandırırken, İngilizce’yi öğrenmenin zevkli yanlarını da göstermekteyiz.  Programımız, İngilizce’yi yazılı ve sözlü olarak akıcı bir biçimde kullanabilen, çeşitli yerli ve yabancı kaynaklı metinleri okuyabilen, bağımsız, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gösterebilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan yoğun bir dil eğitimi içermektedir. Öğrencilerimiz bu seviyede özgün romanlar, yazılar okuyabilecek ve kendileri ve gelişen dünya hakkında daha fazla bilgi edinebileceklerdir. Yıl sonunda öğrencinin CEFR B1/B1+ seviyesinde olması hedeflenir.

Bu programı tamamlayan öğrenciler,

▶ seviyelerine uygun birçok özgün edebi eser okuyarak yeni bilgiye ve anlayışa ulaşır

▶ Düşüncelerini, duygularını ve deneyimlerini sözlü olarak, akıcı bir İngilizce ile ifade edebilir

▶ Yazım türlerini tanır ve onlara uygun yazılar yazabilir

▶ Verilen bir okuma parçasındaki fikirleri ve ima edilen düşünceyi anlayabilir ve kendi yaşamıyla bağlantı kurabilir

▶ Edebi veya edebi olmayan metinlerdeki durumları, karakterleri, olayları anlayabilir ve kişisel bağlantılar kurabilir.