IGCSE ( International General Certificate of Secondary Education)

TED Atakent Lisesinde, IGCSE ( International General Certificate of Secondary Education) Programı uygulanacak olup,  bu program sayesinde öğrencilerimiz üniversitede hazırlık programlarından muaf olabilecekler veya yurtdışındaki üniversitelere daha kolay kabul edilebileceklerdir. IGCSE programı süresince öğrencilerimiz günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilen, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapıya sahip bireyler olacaklardır.

Program Hakkında Genel Bilgi

Britanya’daki GCSE Programının Uluslararası denkliği olan IGCSE; İngiltere’deki A-Level Sınavları, küresel olarak tanınan International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) (IB) Diploması ve Kuzey Amerika Lise Diploması açısından başarılı olmak isteyen uluslararası öğrenciler için birincil yeterlilik yöntemidir.

Cambridge “IGCSE” sınavları dünyada 100’ü aşkın ülkede alınmakta olup, yüksek eğitim kuruluşları ve işverenler tarafından akademik başarının kanıtı olarak kabul edilmektedir. Dünyanın bazı yerlerinde okullar, kendi devlet sınavları yerine, uluslararası bir seçenek olduğu için, Cambridge “IGCSE” müfredatını ve sınavlarını kullanmaktadır. Her öğrencinin performansı uluslararası düzeyde kabul görmüş bir sınıflandırmayla (A*-G) derecelendirilmektedir.

Bazı ülkelerde sadece “IGCSE” sonuçlarıyla üniversiteye giriş mümkün olmaktadır. Bazı ülkelerde ise “A Level”, “AS Level”, Uluslararası Bakalorya ve Amerikan Yüksek Yerleştirme gibi kursların hazırlık safhasında yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

“IGCSE” İngilizce (hem Anadil hem de Yabancı Dil) sınavında alınan C derecesi, İngiltere’de ve İngilizceyi anadil olarak kullanan diğer ülkelerin pek çok üniversitesinde İngilizce yeterlilik şartlarını karşılamaktadır.

Ana Dersler

• Birinci dil/Anadil olarak İngilizce YA DA ikinci dil olarak İngilizce

Cambridge IGCSE İngilizce müfredatları anadili/birinci dili İngilizce olan ya da anadili/birinci dili İngilizce olmadığı halde iyi İngilizce dil becerilerine sahip olan öğrenciler için hazırlanmışlardır. Müfredatlar, hem eğitim hem de iş hayatında yazılı ve sözlü dilde anlaşılır, doğru ve etkili bir biçimde iletişim kurma becerisini geliştirecek şekilde tasarlanmışlardır.

• Matematik

Cambridge IGCSE Matematik müfredatları, önemli bir beceri ve daha ileri çalışmalar için bir temel olarak matematik bilgisinin geliştirilmesini ve arttırılmasını teşvik ederler.

• Fen Bilimleri

Öğrenciler bu derste bilimin nasıl yapıldığını öğrenirler. Bunun yanında bilimsel araştırmaların sonuçlarının insanlar, toplumlar ve çevre üzerinde iyi ve kötü etkilerinin olduğu konusunda da fikir sahibi olurlar.

Programın Paydaşları

Cambridge Üniversitesi /University of Cambridge İngiltere’nin en prestijli bir üniversitelerinden biridir ve 81 üyesi ile dünyada en çok Nobel ödülü almış olan kurumdur. Cambridge Üniversitesinde kolej sistemi uygulanmaktadır. Bu sisteme göre üniversitede okumak isteyen her öğrenci veya her akademisyen bir kolejden kabul edilmek zorundadır.

Programın Amacı Ve Genel Hedefleri

Cambridge Üniversitesi’nin Uluslararası Sınavları bölümü, yüksek kalite eğitimin global düzeyde herkese ulaştırılması misyonunu üstlenmiştir. Öğretim programları ve yeterlilik sınavlarının amacı, yüksek kalite eğitim performansına destek sağlamak, başarılı öğrenciler yetiştirmek ve kaliteden ödün vermeyen ve uluslararası işverenlerle eğitimcilerin artan gereksinimlerine uygun ileri düzeyde sınavlar geliştirmektir.

Programın Sunduğu Eğitim Öğretim Ve Fırsatlar

Programın öğrencilere sunduğu fırsatlar sayesinde, Cambridge IGCSE sınavları ile öğrencinin uluslararası sınavların formatlarını tanımasını sağlanır, başarısının dış değerlendirme kriterlerine göre ölçülmesini ve üniversiteye girişte kullanabileceği sertifikalar kazandırır.

IGCSE sertifikaları aynı zamanda ABD ve Avrupa’da birçok seçkin üniversitede başvuru ve kabul kriterleri arasında yer almaktadırlar.

IGCSE müfredatı öğrencilerin aşağıdaki alanlardaki bilgi, anlayış ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur:

• Bilgi ve becerileri hem ilk defa karşılaşılan hem de aşina olunan durumlara uygulama
  • Entelektüel sorgulama
  • Esneklik ve değişime ayak uydurma
  • Hem iş hayatında hem de günlük hayatta İngilizce dilinde iletişim kurma
  • Sonuçları etkileme
  • Kültürel farkındalık