TED Atakent yerleşkesi, eğitim yapılarının öneminin bilincinde, deneyimli bir tasarım ekibi tarafından yüksek standartlar hedeflenerek projelendirilmiş ve inşa edilmiştir. 24.ooo metrekare alanı ve yaklaşık 1.200 öğrencilik kapasitesi bulunan TED Atakent Kolejinde öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında sosyal yönden gelişmeleri için onlara destek sağlamak amacıyla,  açık spor sahaları, tenis kortu,  multi-spor sahası, futbol sahası yer almaktadır. Öğrencilerimiz, hem derslerinde hem de boş vakitlerinde bu alanların yanı sıra kulüp odalarını, müzik odalarını, resim odalarını, jimnastik alanlarını ve kapalı yüzme havuzunu kullanabilmektedirler.

Özetle, TED Atakent Koleji Özel Lisesi öğrencilerimize çeşitli alanlarda ilgi ve yeteneklerini ve bunun yanında kendilerini geliştirebilecekleri her türlü kültürel, sanatsal ve sportif faaliyet seçenekleri sunulur.