YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

TED Atakent Kolejinde, Türk Eğitim Derneği ve TED Ankara Koleji tarafından geliştirilmiş program uygulanmaktadır. Hazırlık sınıflarında yoğun bir İngilizce programı uygulanır. Bu uygulama ile öğrencilerimiz İngilizce seviyeleri açısından lise eğitimine hazır hale gelirler.

Öğrencilerimizin hazırlık sınıfı sonunda Avrupa Dil Ortak Ölçütleri (CEFR) doğrultusunda B1+ seviyesine, lise eğitimi sonunda ise C1 seviyesine gelmeleri beklenmektedir.

Tüm sınıf seviyelerinde gerek bireysel gerek grup halinde ek çalışmalar yapılmaktadır. Tüm seviyelerde değerlendirme sınavları yapılmakta olup bu sınavların sonuçları velilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşılarak eksik konuların kazanımlarının sağlanması için planlamalar yapılmaktadır. Ayrıca yıl içinde yapılan bu sınavlar (Cloze testler) Türk Eğitim Derneği içerisinde bulunan Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından değerlendirilmekte; derslerin ünite analizleri, belirtke tabloları, sınav analizleri oluşturulmakta, TED Okulları’na geri bildirim verilmektedir.

Yabancı Diller Bölüm Eğitim Öğretim Stratejisi

Temel yaklaşımımız öğrencilerimizin yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilecekleri, modern öğretim metotlarına ve bireysel farklılıkları dikkate alan farklılaştırılmış eğitim modellerine dayanan, anlamlı, etkili, öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenecekleri yabancı dili sevdirecek bir sınıf ortamı yaratmaktır.

Bu sınıf ortamlarının aynı zamanda kurumumuzun uluslararası bakış açısını yansıtan ve öğrencilerimize günümüz global dünyasının bir parçası olduklarını hissettirecek ortamlar olmasına özen gösterilmektedir. Bu global anlayış çerçevesinde en etkili dil öğretim sisteminin aktif öğrenci katılımını destekleyen Türk ve yabancı öğretmen iş birliğine dayandığına inanmakta ve akademik çalışmalarımızı bu yönde planlamaktayız.

Sınıf içi uygulamalar ve ders içi etkinliklerde öğrencilerin yabancı dili kullanacakları sosyal ortamlar gerçekçi olarak yaratılmaktadır. Ders içi ve ders dışı etkinliklerle öğrencilerin kendilerini İngilizce dilinde ifade etmeleri sağlanmakta ve eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratılmaktadır. Eğitim programında sunulan zengin içerik ve etkileşim odaklı çalışmalar, öğrencilerimize sahip oldukları dil bilgisi ile iletişim yeterlilikleri arasında bir köprü kurma fırsatı vermektedir. Uygulanan performansa dayalı çok çeşitli çalışmalar ile etkili dil becerileri üretimine güçlü bir vurgu yapılmaktadır.

MODERN DİLLER

TED Atakent Koleji Özel lisemizde, ikinci yabancı dil olarak İspanyolca, Almanca ve Fransızca dersi yer almaktadır. Modern Diller bölümümüz, ortak bir program yürüterek öğrencilere kendilerini farklı bir dilde daha ifade etme becerileri kazandırırken farklı kültürleri öğrenmeleri ve farklılıklara saygı duyarak dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemelerini hedeflemektedir.