OUR MUN CLUB IN GSLMUN

Recently our MUN club took part in the 3rd annual Galatasaray Lisesi Model UN Conference on 23-26 December, 2017. Eight students from our club participated in the four-day event, where they represented three countries – Sweden, Pakistan, Uganda – and joined four traditional UN committees: ECOSOC, DISEC, SOCHUM, and UNHCR. In their committees, the students discussed and debated several pressing issues in the world, such as conflict in the South China Sea, preventing the spread of nuclear weapons in the Middle East, eliminating racism towards migrants in their host countries, and how to deal with the flow of refugees to Mediterranean countries. Simal Zeynep Alarslan and Misra Tokdemir (9C) were able to defend and pass their resolution in the DISEC committee and Irem Salgin (9D) and Cengiz Alp Emuroglu (9A) also successfully convinced their committee members to pass their resolution in SOCHUM. Simal Zeynep Alarslan and Irem Salgin both won Honorable Mention awards at the conference for their hard work, and all of our club members were able to represent our school successfully at the event.

GSLMUN’A KATILDIK

23-26 Aralık 2017 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen Galatasaray High School Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na, MUN Kulübü’ndeki öğrencilerimizle katıldık. Dört gün süren organizasyonda, ECOSOC, DISEC, SOCHUM ve UNHCR komitelerinde İsveç, Pakistan ve Uganda’yı temsil ettik. Öğrenciler bu komitelerde, Güney Çin Denizi, Orta Doğu’da nükleer silahlanmayı engelleme, göçmenlerin gittikleri ülkelerde ırkçılıkla karşılaşmalarını durdurma ve Akdeniz ülkelerine olan göçmen dalgasıyla başa çıkma gibi dünyadaki önemli problemleri tartıştılar. Öğrencilerimizden Şimal Zeynep Alarslan ve Mısra Tokdemir çözüm önerilerini DISEC komitesinden; İrem Salgın ve Cengiz Alp Emüroğlu da SOCHUM komitesinden geçirmeyi başardılar. Şimal Zeynep Alarslan ve İrem Salgın konferans boyunca gösterdikleri üstün çalışmalarından ötürü “Onur Ödülü” aldılar ve tüm kulüp üyelerimiz konferans boyunca okulumuzu başarılı bir şekilde temsil ettiler.